Conecta con nosotros

Noticias

Característiques i nivell d’autoeficàcia percebuda en pacients fumadors en Atenció Primària. / Un estudi d’en Dr. Magí Claveria Señís i altres


El Dr. Magí Claveria Señís i altres membres de l’Àrea Bàsica de Salut d’Alfarràs/Almenar, han presentat un estudi dins la X Jornada de Tabaquisme de la Societat Catalana d’Atenció i Tractament del Consum de Tabac, celebrada a Barcelona el dia 7 de febrer, amb el títol: Característiques i nivell d’autoeficàcia percebuda en pacients fumadors en Atenció Primària.

La principal conclusió del seu treball és que l’autoeficàcia s’ha demostrat útil en la predicció de la futura conducta de les persones estudiades.

S’han estudiat 41 persones fumadores (63,4% homes), amb una mitjana d’edat de 50,3 anys, amb una mitjana de consum de 15,3 cigarretes de tabac al dia. La mitjana de temps fumant era de 31,7 anys. El 70,7% havien fet intents previs de deshabituació, el 34,5% en el darrer any. 8 de cada 10 persones no havien utilitzat cap tractament farmacològic en l’intent.

Altres variables estudiades feien referència al nivell de dependència, motivació o confiança, així com el moment dins les fases del canvi segons el Model de Prochaska.

Dels resultats de l’estudi es desprèn que la percepció d’autoeficàcia és més alta entre les dones que entre els homes. També que les dones fumen menys que els homes. En definitiva, aquest grup conclou que la mesura de l’autoeficàcia és útil per a que el pacient conegui quins estímuls estan associats al seu comportament com a fumador.

Redacció

 

Suscríbete a nuestra Newsletter

Recibe las novedades en tu email

Publicidad
Publicidad

Destacado

El tabaquismo facilita contagio de coronavirus

Noticias

El CODES advierte de los riesgos para la salud bucodental del uso del cigarrillo electrónico

Noticias

La odontología como parte de la salud integral de nuestros pacientes

Noticias

XIV Jornada de Tabaquisme. Noves perspectives en tabaquisme

Jornadas

Síguenos
Suscríbete a nuestra Newsletter

Recibe las novedades en tu email

A %d blogueros les gusta esto: