Conecta con nosotros
Genre stage - lonely pigeon and two chairs

Noticias

Posicionament de NewsTabac respecte el finançament dels medicaments per deixar de fumar.

Redacción


L’addicció al tabac és un  important problema de salut pública en el que intervenen diversos factors fisiològics, conductuals i també socials. Fa temps que la mateixa Organització Mundial de la Salut (OMS) ha descrit el tabaquisme com una malaltia crònica.

No existeix un únic i infal·lible tractament per a la deshabituació d’aquesta droga.

No existeix un únic i infal·lible tractament per a la deshabituació d’aquesta droga. Son els terapeutes els qui proposen cada estratègia terapèutica en funció de diverses característiques que mostra cada persona que es proposa deixar de fumar. A més, caldrà tenir en compte altres variables com el moment i la motivació que mou cada persona a prendre aquesta decisió.

Els tractaments farmacològics de primera elecció ajuden i tenen la seva funció en els primers moments del procés terapèutic. Segons les principals guies clíniques com la pròpia Guia de Pràctica Clínica (Institut català de la Salut) proposen els tres principals fàrmacs per a que siguin utilitzats sota el criteri de cada professional. Tant la Teràpia Substitutiva de la Nicotina (TSN), com el Bupropió com la Vareniclina tenen bons resultats i han mostrat la seva efectivitat.

Considerem una excel·lent notícia que des del Ministeri de Sanitat es proposi el finançament dels tractaments farmacològics per la deshabituació del tabac. Segons l’experiència d’altres països on això ja te lloc, s’evidència un increment de les persones que s’apropen als serveis sanitaris demanant ajuda per deixar el tabac.

Considerem un error finançar només un d’aquests tractaments farmacològics.

Considerem un error finançar només un d’aquests tractaments farmacològics, tot deixant de banda el benefici de la resta de tractaments que també han demostrat científicament la seva eficàcia.

Sumant-nos a la opinió de diverses societats científiques que aquests dies donen la seva opinió, esperem que el Ministeri rectifiqui i contempli ampliar l’oferta de medicaments en la deshabituació del tabac.

Equipo de Redacción / NewsTabac

Suscríbete a nuestra Newsletter

Recibe las novedades en tu email

Publicidad
Publicidad

Destacado

Imágenes que hablan por sí solas - Info Tabaco nº 16 - Octubre 2009 Imágenes que hablan por sí solas - Info Tabaco nº 16 - Octubre 2009

Imágenes que hablan por sí solas / Cesc

Imágenes

Imágenes - Info Tabac nº 12- Octubre 2008 Imágenes - Info Tabac nº 12- Octubre 2008

Imágenes que hablan por sí solas

Imágenes

ENTREVISTA BREVE A LA DRA. CRISTINA PINET OGUÉ, PSIQUATRA DE LA UNIDAD DE CONDUCTAS ADICTIVAS DEL HOSPITAL SANT PAU (Barcelona) / LLEIDA 2019

Vídeos

ENTREVISTA BREVE a la Dra. Isabel Nerín, ponente de la XIII JORNADA DE TABAQUISME / REPERCUSSIONS DEL CONSUM DE TABAC / LLEIDA 2019

Vídeos

Síguenos
Suscríbete a nuestra Newsletter

Recibe las novedades en tu email