Conecta con nosotros

Opinión cualificada

«Realment el tabac és tan nociu?», l’opinió del psicòleg Francesc Abella

Autor: Dr. Abella Pons, Francesc

El tabaquisme és l’única malaltia en la qual, malgrat disposar de medicaments eficaços i segurs per combatre-la, aquests quasi no s’usen.

Cada hora mor una persona per aquest motiu a Catalunya, i sense saber com ni perquè, convivim cada dia amb aquesta substància.

És el tema del tabaquisme un món ple de contradiccions. Cada hora mor una persona per aquest motiu a Catalunya, i sense saber com ni perquè, convivim cada dia amb aquesta substància.

El sistema sanitari promou la prevenció com a millor estratègia curativa. Millor no començar a fumar. Però ja veiem com els i les joves no ens fan massa cas en aquest sentit. L’altra opció és apropar-nos a les persones que fumen, tant a les que volen deixar l’addicció com a les qui no volen.

Els protocols d’intervenció en tabaquisme proposen aconsellar els medicaments de deshabituació a tothom qui fuma. Això implica preguntar a tothom que fa una consulta per qualsevol problema de salut si fuma i, si ho fa, millor recomanar un tractament de deshabituació. En el nostre medi, això només succeeix en 4 de cada 100 consultes.

Per invertir en salut fan falta moltes estratègies, la majoria són barates i efectives, només cal pensar a aplicar-les cada dia.

Per escoltar l’àudio, feu clic en LLEIDARADIO UA1.CAT

Suscríbete a nuestra Newsletter

Recibe las novedades en tu email

Introduce un comentario

Deja un comentario

Destacado

Researchers find e-cigarettes cause lung cancer in mice in first study tying vaping to cancer

Noticias

Guia interactiva per deixar de fumar

Noticias

Un estudio muestra que incluso el vapeo a corto plazo causa inflamación en los no fumadores

Noticias

Cursos de formación para profesionales y estudiantes en materia de adicciones, prevención y diferentes temas relacionados con las drogas

Noticias

Síguenos
Suscríbete a nuestra Newsletter

Recibe las novedades en tu email

A %d blogueros les gusta esto: